< 2h
avansat
Internationala
Se bat albusurile bine cu un praf de sare si 2 linguri de zahar pudra pana nu mai care de pe bol si se da la rece. Smantana se bate pe pat de gheata cu 2 linguri de zahar pana devine frisca dar avem grija sa nu se branzeasca si se da la rece. Ciocolata se topeste pe baie de aburi.
Smantana se pune la foc 250 de gr cu 5 pastai de cardamon si ghimbirul taiat cat mai subtire si se lasa la infuzat 10/12 min. Se strecoara sa nu ramana resturi de ghimbir si cardamon, se amesteca smantana fierbinte si ciocolata topita cu telul pana are o consistenta lucioasa si se lasa deoparte(gata ganajul)
Se amesteca albusul de la frigider cu telul si cu ciocolata topita apoi cu smantana batuta usor astfel sa bagam foarte mult aer in preparat si se da la rece. Se rade parmezanul si se pune pe foaie de copt, se da la cuptor astfel sa nu fie nici prea adunat nici prea rasfirat, astfel incat asezat sa formeze discuri dantelase, se da la cuptor2/3 de min, se lasa la racit .
Separat se blenduiesc fulgi de migdale cu fisticul crud, se pune in tigaie cu 2 lg de zahar pudra si se caramelizeaza, se asaza pe foaie de copt si se intinde in foaie subtire si se taie discuri. Se monteaza pe fundul farfuriei ganajul, apoi se pune disc de crocant si cips de parmezan. Pe care se pune mousse-ul, se alterneaza in 3 straturi si se orneaza cu cips de parmezan crocant de migdale si fistic tocat marunt si ciocolata maruntita. Pofta buna!
Poti sa revezi cele mai savuroase momente pe masterchef.protv.ro, iar emisiunea integrala o gasesti pe Voyo.ro.
- ciocolata
- 2 linguri agar-agar
- 5 pastai cardamom
- 50g ghimbir
- 10g fulgi de migdale
- 100g fistic crud
- 2 portocale
- 6 linguri zahar pudra
- 500g ciocolata 85% cacao
- 500ml smantana lichida
- 4 albusuri