Timp preparare:
< 2h
< 2h
Dificultate:
mediu
mediu
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Prima data am mancat aceasta pizza delicioasa si sanatoasa atunci cand a adus-o un fost coleg de birou, a carei mama (medic de profesie) o gatea saptamanal. Am ramas placut impresionata de cat de usoara si sanatoasa poate fi o pizza, dar si de faptul ca dintr-o felie sau maximum doua ma saturam si nu mi se facea foame din nou, in scurt timp. Bineinteles, apoi ii ceream cu totii sa ne mai aduca si noua cate o felie cand se mai gatea acasa. Eu zic sa ii dai o sansa si te vei indragosti, mai ales daca ai copii pofticiosi care ar manca pizza la orice masa.
Metoda de preparare
Mod de preparare blat pizza
Amesteca faina si drojdia uscata. Fa o gaura in mijlocul fainii si adauga in ea apa calduta cu 1 lingurita de zahar. Framanta bine aluatul, iar in momentul in care devine consistent, adauga o lingura de apa calda in care ai dizolvat sarea.
Iti dai seama ca aluatul este framantat suficient in momentul in care acesta devine elastic si nici nu ti se mai lipeste de maini.
In acest moment, il pui intr-un vas si il lasi la dospit pentru 45 - 60 de minute, timp in care pregatesti si tai restul ingredientelor.
Mod de preparare pizza
In timp ce aluatul este lasat la dospit, spala bine ardeiul capia si taie-l in fasii subtiri, taie maslinele rondele si taie mozarella in feliute subtiri care pot fi intinse uniform pe blat.
Intinde blatul intr-o tava unsa in prealabil cu ulei, sau intr-o tava speciala pentru pizza, tot unsa cu ulei. Mai lasa-l inca o jumatate de ora la dospit.
Apoi, intinde pe el un strat subtire de sos de rosii, peste care presari chimen, oregano, busuoic, sare si piper si stropesti cu uleiul de masline.
Peste acest prim strat, imprastie ingredientele: rosiile uscate, rondelele de masline naturale si feliutele de ardei capia.
Asaza feliutele de mozarella astfel incat sa acopere tot blatul si da pizza la cuptor timp de 15 minute, la 180 grade.
Pofta mare!
Raluca
INGREDIENTE
- sos de rosii
- 400 g faina integrala
- 200 ml apa calda (atentie sa nu fie fierbinte)
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 10 g drojdie uscata
- mozzarella
- sos de rosii sau bulion facut in casa
- 150 g masline naturale
- 150 g rosii deshidratate
- 1 ardei capia
- chimen
- busuioc
- oregano
- sare
- piper
- ulei de masline extravirgin