Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Greceasca
Greceasca
Vrei sa te simti, macar pentru cateva minute, ca intr-o vacanta in Grecia? Iti recomandam sa incerci o reteta foarte simpla de tzatziki, unul din cele mai celebre preparate grecesti.
Metoda de preparare
Tzatziki este o pasta din iaurt, castravete si usturoi, pe care o poti servi fie ca aperitiv, pe paine sau pita, fie ca sos pentru alte mancaruri grecesti.
Foodstory iti prezinta o reteta “de la mama ei de acasa”, mai exact dintr-un restaurant de pe malul mediteranei.
Mod de preparare: amesteci uleiul cu usturoiul si condimentele, dupa care adaugi iaurtul. Cureti un castravete si il dai pe razatoare, dupa care il storci bine de apa. Apoi, il amesteci cu restul ingredientelor si adaugi putin marar maruntit.
INGREDIENTE
- smantana
- marar
- piper
- sare
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 castravete
- 2 lingurite de suc de lamaie
- 2 catei de usturoi maruntiti
- 2 cesti de iaurt de 10% grasime