1h
mediu
Asiatica
Face o mie de hamburgeri pe zi, dar la MasterChef a impresionat cu un preparat mai special.
1. Mod de preparare pasta tandoori:
Se prajeste in tigaie chimenul cu coriandru si sare mare de mare. Dupa ce s-au prajit se pun in mojar alaturi de ghimbir, usturoi, praf de chili, turmeric, boia de ardei dulce, 20 gr de garam masala, pasta de tomate si ulei. Se amesteca toate pana se obtine o pasta. Pasta obtinuta de amesteca cu iaurt, zeama de lamaie si zahar.
2. Mod de preparare creveti
Se iau crevetii, care au fost in prealabil curatati si se amesteca cu pasta tandoori. Dupa care se prajesc in tigaie.
3. Mod de preparare salata de castraveti
Se ia un castravete si se curata. Dupa ce s-a curatat, se taie fasii subtiri si se amesteca cu iaurt si cu menta.
4. Mod de preparare cartofi
Se fierb cartofii in coaja. Dupa ce s-au fiert, se curata si se taie in cuburi. Dupa care se gratineaza cu piper macinat mare.
5. Mod de preparare spanac
Se spala spanacul si se soteaza in unt cu usturoi si ceapa.
6. Mod de preparare vinegreta
Se amesteca ulei de masline, mustar, miere si zeama de lamaie.
- creveti
- 1 ceapa
- 30g miere
- 50g mustar
- 15 fire chives
- 6 bucati castraveti proaspeti
- 1 legatura menta
- 250g spanac proaspat
- 4 cartofi rosii
- 1 castravete
- 10g piper boabe
- 20g piper
- 30g sare de mare
- 20g sare
- 250g unt
- 50ml ulei de masline
- 300ml ulei
- 100g zahar
- 20g curcuma
- 20g boia de ardei dulce
- 20g praf de chilli
- 20g seminte de coriandru
- 20g chimen
- 100g pasta de tomate
- 500 ml iaurt gras
- 2 bucati lamaie
- 1 capatana usturoi
- 1 bucata ghimbir