< 2h
avansat
Franceza
Anda Calinici a gatit macarons pentru Povestiri Adevarate si a explicat cum se prepara acest desert rafinat, pas cu pas. Care sunt secretele de care trebuie sa tii cont si cum obtii textura perfecta, vezi mai jos.
O reteta de macarons este foarte simpla, are doar 4 ingrediente, insa trebuie sa fii foarte atent la fiecare pas. Partea cea mai grea este partea de macaronaj, realizarea amestecului, pentru ca trebuie sa obtii un amestec care nu e nici prea tare, nici prea moale, trebuie sa incorporezi toate ingredientele si nu trebuie sa ai foarte mult aer inauntru", a explicat Anda pentru Povestiri Adevarate.
Ingrediente crema de vanilie:
- 400g smantana lichida
- 4 batoane de vanilie
- 500g ciocolata alba
Vezi video cu prepararea pe Acasatv.ro!
Cool Chefs: Anda Calinici, pastry chef-ul care a pus Romania pe harta dulce a lumii
- albus
- 110g faina de migdale
- sare putina
- 200g zahar pudra
- 50g zahar tos
- 3 albusturi de ou