Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Asiatica

O reteta aromata in care carnea de pui este fiarta si apoi rumenita in lapte de cocos.

Metoda de preparare

Taie pieptul de pui in jumatate, desprinde aripile si apoi taie fiecare piept in trei bucati. Taie fiecare pulpa in jumatati.

Amesteca ardeii iuti, salotele, usturoiul, lemongrassul, ghimbirul si turmericul. Pune-le impreuna cu 50ml apa intr-un robot de bucatarie si mixeaza ca sa obtii o pasta.

Incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu, adauga pastaile de cardamom, frunzele de lime, anasonul stelat, scortisoara si gateste-le timp de 2 minute. Pune si pasta condimentata pregatita anterior si gateste amestecand continuu timp de 8-10 minute pana cand uleiul incepe sa se separe.

Toarna laptele de cocos, zaharul si sare si lasa sa dea in clocot. Redu intensitatea focului si gateste timp de 20 de minute pana cand lichidul se reduce cu o treime. Poti pune acum si bucatile de pui si lasa-le sa fiarba la foc mic, 1 ½ - 2 ore, amestecand din cand in cand. Ar trebui ca dupa acest interval sosul sa aiba consistenta unei supe creme groase.

Continua sa le gatesti timp de 20 de minute, pana cand sosul si puiul capata o culoare asemanatoare caramelului, iar sosul se lipeste de bucatile de carne. Indeparteaza condimentele mari inainte sa servesti.

Sursa reteta si foto: Saveur