1h
usor
Vegetariana
Daca ai vazut Ratatouille si te-ai indragostit de soricelul priceput, e greu de crezut ca nu vei incerca sa gatesti macar o data mancarea cu care l-a dat gata pe marele critic culinar. Ratatouille pare, dupa nume, o reteta complicata, dar de fapt este o mancare simpla si gustoasa, o feerie de culori in farfurie. Se prepara repede si ajunge pentru toata lumea.
Incinge cuptorul la temperatura mare/ foc mare.
Feliaza subtire vinetele si pune-le pe un gratar. Sareaza-le din belsug si lasa-le timp de 30 de minute, astfel incat apa in exces sa se scurga din ele. Apoi le vei spala in apa rece si le vei zvanta pe servetele de hartie.
Intre timp pune ardei( intregi) la cuptor ca sa se coaca. Lasa-i 20 de minute pana cand coaja se rumeneste bine si se poate desprinde usor de pe ardei. Scoate-i intr-un bol si acopera cu un capac sau cu folie pentru a-i inabusi timp de 5 minute. Astfel coaja se va curata mai usor. Curata ardeii, indeparteaza semintele si taiei juliene.
Intre timp redu focul la cuptor la nivel mediu. Unge o hartie de copt cu putin ulei si pune pe ea dovleceii feliati. Coace-i pe o tava in cuptor timp de 10 minute pe fiecare parte.
Toaca in bucati mari vinetele scurse si pune-le la copt in cuptor timp de 15 minute.
Intre timp caleste ceapa pana cand se inmoaie, adauga usturoiul, foaia de dafin, rozmarinul si lasa-le impreuna pe foc timp de 1 minut. Pune si rosiile in aceeasi tigaie si lasa legumele si ierburile pe foc 15 minute pana cand rosiile se inmoaie.
Acum, pune intr-un bol mare ardeii, dovleceii si vinetele. Toarna peste ele amestecul cu rosii pe care l-ai pregatit pe foc.
Amesteca bine, condimenteaza cu sare si piper si serveste dupa ce se raceste putin cu busuioc proaspat presarat deasupra.
- vinete
- 1 lingura busuioc proaspat, tocat
- piper
- sare
- 8 rosii medii, curatate de seminte si tocate
- 1 fir rozmarin
- 1 frunza dafin
- 2 catei usturoi
- 2 ceapa feliata
- 4 dovlecei taiati rondele
- 100 ml ulei
- 2 ardei gras galben
- 2 ardei gras rosu
- 2 vinete mari