Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Franceza
Franceza
Metoda de preparare
Incinge cuptorul la 230C.
Amesteca intr-un bol mare zucchini, vanata tocata, ardeiul, ceapa, cimbrul si rozmarinul. Adauga 3/4 lingurita sare, piperul, 2 linguri de apa si uleiul. Amesteca bine.
Unge o tava de copt cu ulei si intinde pe ea, intr-un strat uniform, legumele. Coace-le timp de 25 minute, amestecand o data la jumatatea timpului.
In acelasi bol de mai devreme amesteca nautul scurs din conserva, rosiile, usturoiul si restul de sare. Adauga in tava cu legume, in strat uniform. Pune din nou la cuptor timp de 10-12 minute.
Dupa ce le scoti din cuptor, amesteca legumele coapte cu otetul balsamic. Imparte-le in boluri si presara deasupra busuioc tocat.
Sursa reteta si foto: Epicurious
INGREDIENTE
- rosii
- 3 linguri busuioc tocat
- 2 linguri otet balsamic
- 1 lingura usturoi tocat
- 1 lingura pasta de tomate
- 450g rosii curatate de seminte si taiate in bucatele
- 800g naut din conserva
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 1 lingura rozmarin tocat
- 1 lingura cimbru tocat
- 3 cepe feliate subtire
- 3 ardei grasi taiati in bucatele
- 1 vanata medie taiata in bucatele mici
- 4 zucchini mici taiati in cubulete