Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Incalzeste uleiul intr-o oala mare si rumeneste pe toate partile bucatile de carne de rata. Scoate-le si lasa-le deoparte.

Pune la inmuiat, in vinul de Porto, prunele taiate in bucati, amestecand la fiecare 30 minute.

Scoate din grasimea ramasa in oala si pune pe foc prunele cu vinul de Porto. Lasa sa fiarba 1-2 minute si adauga supa concentrata. Cand da in clocot, da focul la intensitate minima si pune in oala bucatile de rata.

Condimenteaza cu sare si lasa sa fiarba acoperit timp de 40 minute.

Intre timp, prajeste separat pancetta taiata in bucatele. Toaca varza si adauga-o peste pancetta in aceeasi tigaie. Amesteca bine, adauga otetul, sare si piper. Gateste-le impreuna timp de cateva minute, apoi acopera cu un capac si lasa sa fiarba timp de 15 minute, pana cand varza se inmoaie.

Serveste rata cu prune cu varza gatita.

Sursa reteta si foto: www.theguardian.com