Timp preparare:
< 2h
< 2h
Dificultate:
mediu
mediu
Bucatarie:
Indiana
Indiana
O reteta indiana delicioasa, recomandata de Ashlie Dias, Executive Chef Crown Plaza, Bucuresti.
Metoda de preparare
Incalzeste uleiul intr-o tigaie si prajeste ceapa pana devine moale si roz, adauga ghimbirul si usturoiul si tine-l pe foc inca 10 minute, pana le simti aroma.
Adauga 100 g condimente Bottle Masala (un mix de 32 de condimente est-indiene preparate in casa, in sticle) si curcuma si lasa-le la foc mic inca cateva minute.
Adauga sosul de tomate si rata si adauga apa si sare. Acopera cu un capac si lasa-le sa se faca la foc mic pana ce rata devine frageda.
Adauga otetul de malt si mai gateste-le cateva minute.
Ca garnitura, serveste-le cu ghimbir si coriandru proaspat
INGREDIENTE
- rata
- 250 ml ulei
- 50 ml otet de malt
- 100 g pasta de tomate
- 10 g curcuma
- 125 g usturoi feliat
- 125 g ghimbir taiat in stil Julienne
- 750 g ceapa rosie
- 1,5 kg rata taiata in 8 bucati