< 30 min
usor
Americana
Numit si New Orleans Fizz, acest cocktail a fost creat in 1888 de Henry Ramos, care detinea barul Imperial Cabinet Saloon in orasul american. Tot ce iti trebuie sunt ingredientele de calitate si cateva brate vanjoase. De ce? pentru ca Ramos Gin trebuie agitat bine de tot inainte sa il servesti. Se spune ca e nevoie de aproximativ 5 minute de agitare puternica pentru ca albusul de ou, ginul si frisca lichida sa se amestece bine. Se spune ca Henry Ramos angajase o multime de barmani care isi treceau shakerul de la unul la altul pana cand bautura era gata. Bineinteles ca poti folosi si un blender pentru a pregati acest cocktail!
Combina sucul de lime, de lamaie si zaharul intr-un shaker si amaestca pana cand zaharul se dizolva. Adauga ginul, frisca, apa de portocal si albusul de ou.
Acopera si agita extrem de tare timp de 10-20 de secunde.
Adauga 4 linguri de gheata pisata si mai agita inca 45 de secunde.
Strecoara amestecul in pahar si adauga apa minerala. Decoreaza cu o felie de portocala.
- gin
- 30 ml apa minerala rece
- 30 ml frisca lichida
- 1 albus
- 1/4 lingurita apa de portocal
- 2 lingurite suc lamaie
- 1 lingura zahar fin
- 2 lingurite suc lime
- 50 ml gin