< 1h
usor
Italiana
Inmoaie ciupercile uscate in 500ml apa clocotita si apasa peste ciuperci cu o farfurioara, astfel incat sa fie scufundate sub apa. Lasa-le sa stea timp de 20 minunte, pana cand se inmoaie. Scoate-le si scurge-le bine. Stoarce-le pentru a scapa de apa in exces. Toaca toate ciupercile.
Strecoara printr-un filtru de cafea apa in care au stat la inmuiat si pastreaza-o.
Incinge 2 linguri de unt pe foc mediu. Caleste salotele pana cand devin opace. Adauga ciupercile tocate si gateste-le timp de 5 minute pana se rumenesc. Adauga si coniacul si mai gateste, amestecand, timp de 1 minut.Toarna in tigaie tot lichidul in care au stat ciupercile, sosul de soia si cimbrul si gateste totul timp de 5-7 minute, pana cand lichidul se reduce la jumatate
Daca folosesti ragu imediat adauga si chives tocate si 1 lingura de unt, putina sare si piper.
Poti pastra ragu si intr-un recipient inchis etans pana la 5 zile, in frigider.
Sursa reteta si foto: www.finecooking.com
- ciuperci
- 1 lingurita cimbru proaspat tocat
- 1/2 legatura chives tocate marunt
- 1 lingura sos de soia
- 2 linguri coniac
- piper
- sare
- 2 salote tocate
- 20g ciuperci shiitake uscate
- 3 linguri unt
- 50g mix de ciuperci uscate (hribi, galbiori, pleurotus)