> 2h
mediu
Franceza
Pregateste un aluat de tarta Pate Brisee dupa reteta de AICI. Intinde-l intr-o tava cu diametrul de 20cm si coace aluatul in orb, la 180C, timp de 15-20 de minute.
Intre timp, caleste ceapa si usturoiul in untul incins timp de 10 minute. Adauga mazarea si patrunjelul si condimenteaza cu sare si piper. Ia amestecul de pe foc.
Pune jumatate din amestec pe baza crustei de tarta dupa ce s-a copt in orb, intr-un strat uniform. Continua cu jumatate din cantitatea de Brie, apoi amestec cu mazare si inca un strat de Brie.
Bate ouale cu smantana si toarna peste mazare si Brie.
Coace la 180C timp de 25-30 de minute sau pana cand amestecul de oua coaguleaza.
Lasa quiche-ul sa se raceasca timp de 5 minute inainte sa il tai.
Sursa reteta si foto: Taste.com.au
- mazare
- 125g branza Brie feliata
- 150g mazare congelata
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
- 2 catei usturoi tocati marunt
- 2 cepe rosii feliate subtire
- 25g unt
- 1 portie aluat de tarta
- 8 oua
- 60g smantana