< 30 min
usor
Mexicana
Te pregatesti sa dai o petrecere in care sa incanti simturile invitatilor cu arome picante? Atunci quesadillas sunt binevenite si vor asigura aperitivul sau chiar felul principal. Spre deosebire de tortillas care pot fi rulate ca o clatita, acestea se impacheteaza ca o foaie, in doua sau in patru, se incalzesc sau se rumenesc pana cand branza (ingredinetul cheie) se inmoaie si devine lipicioasa.
Spala ardeiul iute, curata-l de seminte si feliaza-l marunt.
Pune pe fiecare tortilla, pe o jumatate a ei, straturi egale de branza, ardei iute, piept de pui, rosii, oregano si patrunjel si inca un strat de branza deasupra. Impatureste fiecare tortilla in doua.
Prajeste, fara ulei, tortillas intr-o tigaie, la foc mediu. Lasa-le sa se rumeneasca 3-4 minute intorcandu-le pe ambele parti.
Tine-le calde in cuptorul preincalzit, cu focul stins.
Se servesc taiate in doua bucati egale cu sos guacamole.
- branza
- sos Guacamole
- 3 linguri patrunjel proaspat tocat
- 2 rosii taiate cubulete
- 6 tortillas
- 200 gr piept de pui fiert sau fript taiat cubulete
- 1 lingura oregano
- 180 gr branza cheddar faramitata
- 1 ardei iute