Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Mediteraneana

O friptura usor de regatit pentru pranz sau cina cu gust mediteranean. Ca sa nu dai gres pune carnea de pui la marinat intr-o punga de platic inchisa bine si tine-o in frigider pe perioada marinarii.

Metoda de preparare

Se amesteca bulionul cu un praf de boia, mierea, sosul de soia, si verdeturile (tarhon si oregano). Se ung pulpele de pui cu acest amestec si se lasa sa stea la marinat timp de 2 ore.

Intre timp, pregateste sosurile.

Ceapa se toaca marunt, se caleste usor in ulei incins pana cand devine sticloasa, iar apoi se adauga cuburile de mangosi se lasa sa se inabuse timp de 2 minute. Adauga rosiile taiate cubulete in tigaie si lasa-le la foc mic timp de 5 minute. Condimenteaza cu sare si piper si lasa deoparte sa se raceasca.

Intr-un bol amesteca iaurtul cu patrunjelul, sucul de portocale, curry si maioneza si pune-l la rece.

Dupa marinare, pulpele se pun la cuptorul incins la 200C si se lasa sa se rumeasca timp de 30-35 de minute.

Se servesc cu sosurile reci.