> 2h
usor
Orientul Mijlociu
Un fel de mancare pe care il poti pregati cu ceva timp inainte si pe care il desavarsesti la cuptor dupa ce te intorci de la serviciu. Amestecul de mirodenii va marina si va fragezi carnea de pui.
Marunteste semintele de coriandru si chimionul intr-un mojar.
Intr-un bol mare amesteca pulpele de pui cu sarea, uleiul, un strop de apa si restul condimentelor, asfel incat sa imbraci carnea cu acestea. Acopera bolul si lasa la marinat, in frigider, peste noapte sau cel putin o ora.
Incinge cuptorul la 190C.
Aseaza ceapa rosie pe baza unei tavi de copt. Aseaza deasupra ei pulpele de pui. Coace timp de 30-35 minute.
Scoate pulpele si presara deasupra lor ceapa verde si coriandru.
Serveste cu un sos facut din 4 linguri iaurt, 2 lingurite za'atar si 1 lingurita ulei de masline.
Sursa reteta si foto: Food52
- pui
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cepe verzi tocate
- 1 lingurita sare
- 1/4 lingurita turmeric
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita ghimbir pudra
- 1 lingurita seminte coriandru
- 1/2 lingurita chimion
- 1 ceapa rosie feliata subtire
- 2 pulpe de pui taiate in jumatate
- 1/2 legatura coriandru tocat