Timp preparare:
< 2h
< 2h
Dificultate:
mediu
mediu
Bucatarie:
Internationala
Internationala
O friptura rumenita bine, condimentata puternic cu rozmarin si invelita intr-o patura de bacon, care nu o lasa sa se usuce la cuptor. Va fi gata fara prea mult efort si poate fi felul principal pentru orice pranz sau cina.
Metoda de preparare
Spala pulpa de curcan si sterge-o cu un prosop de bucatarie. Condimenteaza carnea cu sare, piper si rozmarin si aseaza-o intr-un vas termorezistent. Toarna vinul pe langa pulpa.
Taie cateii de usturoi in 2-3 parti, baconul in felii subtiri si pune-Ie in vas peste pulpa de curcan.
Pentru a te asigura ca vei manca o friptura suculenta, adauga si o cana de apa.
Lasa la cuptor, la foc mediu, timp de o ora si jumatate.
INGREDIENTE
- carne de curcan
- piper
- sare
- 200 gr bacon
- rozmarin
- 7-800 gr carne de curcan (o pulpa superioara)
- 1 pahar de vin alb
- 3 catei de usturoi (sau sare de usturoi)