> 2h
mediu
Internationala
Incinge cuptorul la 190C. Spala puiul si usuca-l cu servetele de hartie. Leaga-i picioarele cu o sfoara.
Unge puiul cu unt si condimenteaza-l cu sare si piper. Coace-l la cuptor, neacoperit, timp de 75 - 100 minute pana cand carnea e patrunsa bine. Un termometru de carne ar trebui sa indice 82C.
Unge puiul cu jumatate din miere si presara 1 lingura de tarhon. Mai lasa-l inca 5 minute la cuptor.
Scoate puiul din tava si acopera-l cu o folie de aluminiu.
Pune tava direct pe aragaz si adauga salotele, vinul spumant, supa concentrata de pui si restul de miere. Lasa sa fiarba totul la foc mic timp de 10 minute, pana cand salotele se inmoaie. Adauga mazarea si feliile de lamaie si mai lasa pe foc inca 5 minute.
Inainte de servire pune puiul inapoi in tava si presara cu restul de trahon.
Sursa reteta si foto: www.bhg.com
- pui
- 230g mazare (proaspata sau congelata)
- 120ml supa concentrata de pui
- 240ml vin spumant
- 130g salote feliate
- 2 linguri tarhon tocat marunt
- 250g miere
- 1/2 lingurita piper
- 2 linguri unt topit
- 1/2 lingurita sare
- 1 pui intreg ( in jur de 1.5kg)
- 1 lamaie feliata subtire