< 30 min
usor
Italiana
Pieptul de pui capata o aroma proaspata odata ce este marinat intr-un amestec cu lamie si menta. Pregateste-l de pe o zi pe alta pentru ca va trebui sa lasi peste noapte carnea la marinat. Aromele mediteraneene imbibate in vin alb vor merita, insa, asteptarea.
Taie pieptul de pui in cubulete si marineaza intr-un amestec facut din usturoiul tocat marunt, sucul de lamaie, o lingura de ulei de masline, menta, sare si piper. Amesteca bine si lasa carnea intr-un vas acoperit in frigider peste noapte.
Inainte de cina incinge intr-o tigaie 2 linguri de ulei si caleste bucatile de carne de pui timp de 10-15 minute pana cand se rumenesc bine. Scoate-le intr-un bol si scurge grasimea din tigaie.
Pune tigaia din nou pe foc mare si toarna vinul. Lasa-l sa fiarba pana cand se reduce la jumatate, adauga supa si zeama de la marinada si lasa sa fiarba la foc mare pana cand scade la jumatate. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Serveste pieptul de pui cu sos decorat cu migdale prajite si frunze de menta.
- pui
- 3 linguri ulei de masline
- 60 gr fulgi de migdale prajiti
- 150 ml supa de pui
- 110 ml vin alb sec
- piper
- sare
- o mana frunze de menta
- 3 buc lamaie zeama
- 8 catei usturoi
- 2 bucati piept de pui dezosat