Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Asiatica
Asiatica
O masa rapida pentru cei care adora gustul preparatelor asiatice.
Metoda de preparare
Amesteca sucul de lamaie, otetul, sosul de peste si zaharul intr-un bol, pana cand zaharul se dizolva.
Incinge un wok sau o tigaie mare neaderenta, la foc mare. Unge cu ulei.Pune jumatate din cantitatea de pui si prajeste la foc iute timp de 2 minute sau pana cand e rumenit. Repeta operatiunea cu restul carnii.
Unge din nou tigaia si caleste pentru 30 de secunde usturoiul cu ardeiul iute. Adauga fasolea verde si mugurii de bambussi caleste timp de 2-3 minute.
Pune toata carnea de pui in wok si adauga sosul pregatit mai devreme. Gateste inca 1-2 minute.
Serveste puiul cu orez si busuioc proaspat tocat.
Sursa reteta si foto: Taste.com.au
INGREDIENTE
- pui
- orez pentru servire
- busuioc pentru decor
- 225g muguri de bambus din conserva
- 1 ardei iute (chili) curatat si feliat
- 300g fasole verde (fideluta)
- 3 catei usturoi feliati subtire
- 500g piept de pui feliat subtire
- 2 lingurite sos de peste
- 2 lingurite zahar
- 1 lingura otet de orez
- 1 lingura suc de lamaie