< 30 min
usor
Internationala
Ce este mai exact puiul Kiev? O mancare simpla, pe care o vor indragi cu siguranta iubitorii de carne de pui si cei care doresc sa prepare o mancare rapida si gustoasa, cu putine ingrediente. Puiul Kiev este preparat din piept de pui, umplut cu unt, usturoi si ierburi, rulat, dat prin pesmet si prajit. De cele mai multe ori este servit alaturi de piure de cartofi.
Se amesteca bine intr-un vas mic untul, rozmarinul, usturoiul, verdeata, ceapa verde si zeama de lamaie, se sareaza si se pipereaza si se pastreaza la frigider.
Se bat bucatile de piept de pui, pentru a se aplatiza. Se sareaza si se pipereaza.
Se scoate untul de la frigider si se imparte in 6 parti egale. Se pune cate o portie la un capat al pieptului de pui. Se ruleaza laturile mai mici catre centru, apoi se invelesc marginile. Se prinde fiecare bucata de piept de pui cu o scobitoare sau se impatureste strans in folie de plastic. Se lasa 2 ore la frigider.
Se amesteca ouale cu lapte si se bat. Se tavalesc bucatile de piept de pui in pesmet, se dau prin ou, apoi din nou prin pesmet, se lasa deoparte cateva minute.
Se incinge tigaia, se toarna uleiul si cand este fierbinte se pun bucatile de pui. Se prajesc pana devin aurii (aproximativ 5 minute pe fiecare parte), apoi se pun pe servetele pentru a absorbi surplusul de grasime.
- pui
- sare
- piper
- 2 cani pesmet
- 2-3 catei de usturoi taiati marunt
- 3 linguri lapte
- 3 oua batute
- 6 jumatati de piept de pui fara pielita, dezosate
- 1 lingura zeama de lamaie (optional)
- 1 lingurita rozmarin pudra
- 1 lingura cozi ceapa verde
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
- 180g unt
- ulei pentru prajit