Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Italiana

Pentru un festin demn de o bunica italiana, incearca aceasta reteta savuroasa. Desi are o multime de ingrediente, prepararea este simpla si gustul inegalabil.

Metoda de preparare

Incalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Ia bucatile de pui uscate si presara peste ele, dupa care asaza-le pe o farfurie.

Ciupercile porcini uscate trebuie acoperite cu apa fierbinte si lasate la inmuiat pana redevin moi. Dup ace au ajuns la acel stadiu, scurge apa si taie ciupercile marunt; stoarce-le lichidul in exces intr-un bol pentru a fi folosit mai tarziu.

Intr-o oala nu foarte inalta, incalzeste 2 linguri de ulei de struguri cu 2 linguri ulei de masline, dupa care calesti puiul (cu pielea in jos) pana devine crocant. Scoate puiul din oala si pune-l iar pe o farfurie, dupa care trebuie sa scurgi excesul de grasime din recipient – trebuie sa mai ramana doar destula grasime cat sa acopere fundul oalei.

Taie ciupercile crimini in 4 si pune-le in oala, calindu-le pana devin aramii. Dupa aceea, adauga si ciupercile porcini, vermouth-ul, gatind amestecul pana se evapora lichidul. Rastoarna toata compozitia intr-un alt recipient.

Adauga ceapa taiata in oala, impreuna cu putina sare si ulei, daca mai este cazul. Atunci cand ceapa devine moale, adauga si morcovul, rosiile, pasta de tomate, fulgii de chili, vinul si lichidul stors din ciupercile porcini, amestecand bine pana compozitia incepe sa fiarba.

Ultimul pas consta in adaugarea tuturor ingredientelor preparate (ciuperci, pui) inapoi in oala, avand grija ca puiul sa se afle la suprafata. Acopera oala cu o foaie de gatit, dupa care o poti introduce in cuptorul incalzit. 

Dupa ce a stat in cuptor cel putin 1 ora, preparatul poate fi servit alaturi de mamaliga si cu pratrunjel si cimbru presarat deasupra.

Sursa: food52.com