< 2h
usor
Internationala
Pentru Jamie Oliver este "probabil cea mai buna reteta de pui" pe care o poti savura vreodata. Laptele si carnea de pui sunt o combinatie fantastica pe care trebuie sa o incerci.
Preincalzeste cuptorul la 190°C si gaseste un pas in care sa pui puiul. Asezoneaza-l cu generozitate peste tot si prajeste-l in putin ulei de masline, pana devine auriu peste tot.
Scoate-l intr-o farfurie, iar in oala mai pune putin ulei de masline. Pe fundul acesteia, vei avea niste resturi de pui care vor da savoare sosului.
Pune puiul inapoi in oala cu restul de ingrediente si pune-l la cuptor 1 ora jumatate. Lamaia va reactiona cu laptele si va face un sos absolut fantastic.
Pentru a servi, scoate carnea de pe oase. Serveste cu spanac sau piure de cartofi.
Sursa: jamieoliver.com
- pui
- 565ml lapte
- sucul de la 2 lamai
- 10 catei de usturoi necuratati de coaja
- 1 mana de frunze de salvie proaspata
- 1/2 bat de scortisoara
- ulei de masline
- piper negru proaspat macinat
- sare de mare
- 1 pui de 1,5 kg