Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 210C.

Taie capetele firelor de praz, apoi fiecare fir in jumatate si spala-le bine. Aseaza prazul intr-un vas pentru copt adanc impreuna cu supa concentrata de pui, usturoiul si cimbrul. Pune la cuptor timp de 40 de minute.

Dupa 30 de minute condimenteaza pieptii de pui taiati in jumatati cu sare si piper. Incinge uleiul intr-o tigaie si rumeneste carnea de pui, cate 3-5 minute pe fiecare parte.

Dupa cele 40 de minute scoate tava din cuptor si aseaza printre bucatile de praz, bucatile de piept de pui rumenite mai devreme.

Adauga smantana, un praf de sare si de piper in tigaia in care ai prajit puiul. Amesteca bine, astfel incat sa iei de pe tigaie orice rest de carne rumenita. Toarna tot amestecul peste pui si praz, in tava.

Mai pune la cuptor inca 10-15 minute sau pana cand un termometru de carne va indica 73C.

Serveste fierbinte.

Sursa reteta si foto: Eating Well