Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Prunele murate pot fi servite langa fripturi la gratar, branzeturi si biscuiti sarati si chiar langa inghetata de vanilie sau panna cotta.
Metoda de preparare
Inteapa coaja prunelor in cateva locuri si apoi aseaza-le in borcane.
Amesteca apa si restul ingredientelor si pune-le la fiert, la foc mic, timp de 15 minute. Toarna lichidul fierbinte peste prune in borcane. Lasa-le sa se raceasca, apoi acopera-le cu un capac.
Prunele murate pot fi pastrate in frigider pana la cateva luni.
Sursa reteta si foto: Glutton for Life
INGREDIENTE
- prune
- sare
- 4 pastai cardamom
- 8 bucati ghimbir de marimea unei monede
- 2 bucati anason stelat
- 80ml otet de vin rosu
- 2 chilli uscati
- 80ml otet balsamic
- 240ml apa
- 130g zahar
- 450g prune