Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Incinge cuptorul la 180C. Unge o tava de briose pentru 12 portii.
Amesteca faina, praful de copt si sarea.
Bate cu mixerul untul moale si 60g zahar, timp de 2 minute. Adauga oul, coaja de lamaie si vanilie si incorporeaza-le.
Adauga faina alternand cu laptele in 3 etape. Imparte aluatul in tava de briose si pune deasupra lor felii de caise. Presara, apoi, 2 linguri de zahar.
Coace prajiturelele timp de 20-25 minute pana cand trec testul scobitorii.
Lasa-le sa se raceasca in tava 5 minute, apoi scoate-le pe un gratar.
Sursa reteta si foto: Epicurious
INGREDIENTE
- caise
- 80ml lapte
- 2 caise taiate felii subtiri
- 1 lingurita extract vanilie
- 1 ou
- 1 lingura coaja rasa lamaie
- 60g+2 linguri zahar
- 90g unt moale nesarat
- 1/4 lingurita sare
- 1 si 1/2 lingurita praf de copt
- 125g faina