< 1h 30min
usor
Americana
Incinge cuptorul al 180C.
Amesteca 60g unt, 60g faina si 90g zahar pana capata un aspect grunjos.
Unge o tava de 22-23cm. Pune din loc in loc 60g unt taiat in cubulete.
Amesteca rubarba cu 150g zahar si lasa-o deoparte 2-3 minute. Pune-o in tava si intinde-o in strat uniform.
Bate 120g unt cu 180g zahar, adauga coaja de portocala si sucul de portocala, apoi ouale, pe rand. Incorporeaza190g faina (amestecata cu praful de copt si un praf de sare) alternativ cu smantana.
Toarna aluatul peste rubarba in tava si presara deasupra lui amestecul cu unt ,zahar si faina pregatit la inceput.
Coace timp de aproximativ o ora sau pana cand trece de testul scobitorii.
Lasa prajitura sa se raceasca (nu mai mult de 10 minute) si rastoarna-o pe o farfurie.
Sursa reteta si foto: www.marthastewart.com
- rubarba
- 120g smantana
- 2 oua
- 1 lingura suc de portocale
- 1/2 lingurita coaja portocala
- 450g rubarba feliata subtire in diagonala
- 1 si 1/2 lingurita praf de copt
- 420g zahar
- 250g faina
- 240g unt