Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Americana
Metoda de preparare

Incinge cuptorul al 180C.

Amesteca 60g unt, 60g faina si 90g zahar pana capata un aspect grunjos.

Unge o tava de 22-23cm. Pune din loc in loc 60g unt taiat in cubulete.

Amesteca rubarba cu 150g zahar si lasa-o deoparte 2-3 minute. Pune-o in tava si intinde-o in strat uniform.

Bate 120g unt cu 180g zahar, adauga coaja de portocala si sucul de portocala, apoi ouale, pe rand. Incorporeaza190g faina (amestecata cu praful de copt si un praf de sare) alternativ cu smantana.

Toarna aluatul peste rubarba in tava si presara deasupra lui amestecul cu unt ,zahar si faina pregatit la inceput.

Coace timp de aproximativ o ora sau pana cand trece de testul scobitorii. 

Lasa prajitura sa se raceasca (nu mai mult de 10 minute) si rastoarna-o pe o farfurie.

Sursa reteta si foto: www.marthastewart.com