Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Pune pe foc sucul de la citrice, impreuna cu coaja de lamaie si brandy-ul si lasa-le sa dea in clocot. Adauga fructele confiate (taiate in bucatele mici) si mai lasa pe foc mic inca 5 minute. Lasa-le sa se raceasca timp de 30 de minute.

RIncalzeste cuptorul la 160C sau 140C daca e cu ventilatie. 

Unge si tapeteaza cu hartie o tava rotunda cu diametrul de 20cm.

Bate untul cu zaharul brun pana cand zaharul se diyolva. Adauga vanilia, apoi ouale, pe rand.  Incorporeaza faina amestecata cu mirodeniile, apoi nucile si fructele fierte. Amesteca bine si toarna aluatul in tava. Coace prajitura timp de 1 ora si jumatate, apoi acopera tava cu folie de aluminiu, redu temperatura la 140C/120C si mai lasa la cuptor inca 45 de minute. Lasa prajitura sa se raceasca in tava.

Inteapa prajitura in cateva locuri cu o scobitoare si toarna deasupra ei cele 3 linguri de brandy.

Intre timp, pregateste coaja de portocala confiata.

Curata coaja ramasa de la portocale de partea alba si taie-o in fasii subtiri, pe care sa le pui in apa clocotind timp de 5 minute. Scurge-le bine.

Pune la fiert 100g zahar tos cu 75ml apa. Adauga si fasiile de coaja de portocala si lasa-le sa fiarba impreuna pana cand se formeaza un sirop lipicios. Rastoarna totul pe o hartie de copt. Cand s-au racit inmoaie fiecare fasie de portocala in zahar.

Ca sa decorezi prajitura, imbraca-o in bezea italiana si pune deasupra fasii de portocala confiata.

Sursa reteta si foto: Tesco.com