< 2h
usor
Internationala
Pune la fiert smochinele in apa pana cand se inmoaie si aproape tot lichidul este absorbit. Paseaza-le cu un blender impreuna cu Bourbonul si vanilia.
Incinge cuptorul la 180C. Unge si tapeteaza cu faina o tava rotunda cu adancitura in mijloc.
Cerne faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara , nucsoara si sarea.
Bate zaharul cu uleiul si ouale cu un mixer, timp de 3 minute. Incorporeaza amestecul cu smochine si apoi ingredientele uscate.
Adauga nucile pecan si toarna aluatul in tava pregatita. Coace 1h-1h15 min pana cand trece de testul scobitorii. Lasa prajitura sa se raceasca in tava si apoi rastoarna-o pe un platou.
Pregateste o glazura din:
- 130g zahar pudra
- 4 linguri smantana pentru frisca
- 2 lingurite Bourbon
- ¼ lingurita extract de vanilie
Cerne zaharul pudra si amesteca-l, apoi, cu restul ingredientelor.Toarna glazura peste prajitura.
Sursa reteta si foto: www.epicurious.com
- smochine
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita scortisoara
- 3/4 lingurita sare
- 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite praf de copt
- 300g faina
- 1 lingurita extract de vanilie
- 120ml bourbon
- 500ml apa
- 400g smochine uscate
- 200g nuci pecan prajite si tocate
- 400g zahar brun
- 230ml ulei de floarea soarelui
- 3 oua