< 1h 30min
usor
Internationala
Unge o forma de copt (2.5litri) si incinge cuptorul al 180C.
Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea si mirodeniile.
Intr-un alt bol amesteca uleiul, mierea, zaharul, 1 lingurita vanilie, ceaiul, sucul de portocale si whisky. Amesteca ingredientele uscate cu cele umede si mixeaza bine. Toarna totul in tava pregatita si coace timp de 55 minute.
Lasa prajitura sa se raceasca in tava timp de 5 minute si apoi scoate-o pe un gratar.
Intre timp, pregateste glazura:
Amesteca salvia tocata foarte fin cu zaharul si freaca bine cu mana pana cand zaharul se impregneaza cu aroma si uleiurile, adauga sucul de lamaie si 1 lingurita extract de vanilie. Unge cu acest amestec prajitura cat inca este fierbinte.
Lasa apoi sa se raceasca complet ininate de servire.
Sursa reteta si foto: food52.com
- salvie
- 120ml suc de portocale
- 240ml ceai rooibos racit
- 2 lingurite extract de vanilie
- 3 oua
- 340g miere
- 230ml ulei de floarea soarelui
- 100g zahar brun
- 1/2 lingurita pudra ghimbir
- 4 lingurite scortisoara
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingura praf de copt
- 440g faina
- 60ml whiskey
- 140g zahar tos
- 6 linguri salvie proaspata tocata
- 60ml suc de lamaie