Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Americana
Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 190C si unge o tava rotunda si adanca de prajitura.
Amesteca impreuna faina, mirodeniile, praful de copt si bicarbonatul si 1/2 lingurita sare.

Mixeaza untul cu zele doua tipuri de zahar, apoi adauga ouale, pe rand. Pune extractul d evanilie si iaurtul si continua sa mixezi pana cand se omogenizeaza.

Incorporeaza treptat si ingredientele uscate, amestecand usor cu o spatula de silicon. Adauga si merisoarele confiate si toarna aluatul in tava pregatita.

Coace prajitura timp de 50-60 de minute si lasa-o apoi sa se raceasca 10 minute in tava. 

Intre timp pregateste un sirop. Pune impreuna pe foc cafeaua, whiskeyul, untul, 50g zahar brun si un praf de sare. Lasa-le pe foc mediu pana cand zaharul se dizolva.

Dupa ce prajitura s-a racit, las-o in tava si inteapa-o la suprafata de cateva ori cu un cutit. Presara la suprafata ei jumatate din siropul cu cafea.

Scoate prajitura din tava, rastoarna-o pe un gratar si inteapa-o si pe partea opusa. Toarna restul de sirop. Lasa prajitura sa se raceasca de tot inainte sa o tai.

Sursa reteta si foto: The Kitchn