Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Britanica

O prajitura delicioasa in care blatul obisnuit este inlocuit de cateva felii de paine alba.

Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 180C.

Topeste 25g de unt intr-o tigaie, adauga zaharul si merele si gateste-le, acoperite cu un capac, timp de 10 minute. Ia capacul si mai lasa pe foc late 5-10 minute pana cand mere se inmoaie bine. Adauga gemul de caise si opreste focul. Lasa totul sa se raceasca.

Intre timp, topeste restul de unt intr-o tigaie. Taie feliile de paine in cate 4 fasii. Inmoaie fiecare bucata de paine in untul topit si aseaza felie langa felie (suprapunand 0.5 cm) astfel incat sa acoperi peretii unei tavi rotundede  copt.Toarna merele pregatite si acopera-le cu un strat de felii de paine inmuiate in unt.

Coace prajitura timp de 30 de minute sau pana cand se rumeneste la suprafata. Lasa prajitura sa se raceasca putin si apoi rastoarna-o pe o farfurie. 

Serveste-o cu frisca sau crema de vanilie.

Sursa reteta: www.bbc.co.uk

Foto: trialx.com