< 1h 30min
usor
Internationala
O prajitura cu miez umed si textura pufoasa pe care sa o servesti la ceai sau la micul dejun.
Incinge cuptorul la 180C. Unge si tapeteaza cu faina o forma de prajitura cu gol la mijloc.
Amesteca faina cu sarea si praful de copt si intr-un alt bol zaharul si coaja rasa de lamaie. Peste cele din urma adauga 230g unt.
Mixeaza untul cu lamaie pana cand devine ca o crema. Adauga pe rand ouale, incorporandu-le pe fiecare in parte.
Incorporeaza ingredientele uscate in trei etape alternand cu laptele batut.
Toarna aluatul in forma pregatita si coace-l 60-70 de minute, pana cand incepe sa se desprinda usor de peretii tavii.
Lasa prajitura sa se raceasca in forma timp de 10 minute, apoi rastoarna-o pe un gratar si lasa-o sa se raceasca complet.
Intre timp amesteca pelteaua cu sucul de lamaie intr-o oala si pune-le la fiert timp de 6-8 minute, pana cand amestecul se reduce la jumatate. Toarna totul peste prajitura racita si mai lasa-o 10 minute inainte sa o tai.
Sursa reteta si foto: Bon Appetit
- lapte
- 60ml suc de lamaie
- 100g peltea de caise
- 240ml lapte batut
- coaja rasa de la 8 lamai
- 4 oua
- 480g zahar
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita praf de copt
- 300g faina
- 230g unt