Timp preparare:
< 1h 30min
< 1h 30min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Incinge cuptorul la 180C si unge doua tavi de chec (20cm).
Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, scortisoara si sarea.
Intr-un alt bol amesteca dovlecii rasi si scursi, ouale batute, zaharul si uleiul. Pune amestecul tot odata peste ingredientele uscate si incorporeaza-le.
Adauga nucile si trei sferturi din chipsurile de ciocolata.
Toarna aluatul in tavile pregatite. Coace timp de 55 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Lasa prajitura sa se raceasca in tavi timp de 10 minute.
Topeste restul de ciocolata intr-un bol, la bain-marie, si picura-o deasupra prajiturilor.
Sursa reteta si foto: www.bhg.com
INGREDIENTE
- ciocolata
- 225g chipsuri ciocolata
- 240ml ulei
- 115g nuci tocate
- 380g zahar
- 450g dovlecei rasi si storsi
- 2 oua batute
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingura praf de copt
- 300g faina