Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Americana

O prajitura pufoasa in care aroma de dovleac se combina perfect cu cea a siropului de artar.

Metoda de preparare

Unge o tava de copt (25x35cm) si tapeteaza baya cu hartie de copt.

Amesteca intr-un bol piureul de dovleac, cele doua tipuri de zahar, ouale intregi si uleiul pana cand se omogenizeaza. 

Intr-un alt bol amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, ghimbirul si scortisoara. Incorporeaza-le treptat in amestecul cu dovleac.

Toarna aluatul in tava pregatita si coace-l la 180C, timp de 20-25 de minute, pana cand trece de testul scobitorii. Scoate-l si lasa-l sa se raceasca apoi desprinde hartia de copt de pe baza lui.

Intre timp, pune intr-o oala cu fund dublu siropul de artar, albusurile si sucul de lamaie. Aseaza pe foc mic si bate cu un mixer (la viteza mica) sau cu un tel de mana timp de 1 minut, pana cand amestecul se infierbanta.

 Continua sa bati la viteza mai mai mare timp de 7-8 minute pana cand albusurile spuma ajung la 71C.

Transfera amestecul intr-un bol si bate albusurile inca 7 minute, la viteza mare.

Taie blatul (pe latime) in trei bucati egale. Monteaza prajitura asezand pe un platou un strat de blat urmat de un strat de bezea. Decoreaza cu bomboanele de tort in forma de dovleci. 

Sursa reteta si foto: Taste of Home