< 2h
usor
Internationala
Un desert moale si parfumat, in care aroma cireselor se combina perfect cu cea de zmeura. Singura regula de care sa tii cont este sa nu exagerezi cu cantitatea de fructe pentru ca altfel prajitura va fi prea umeda si nu se va coace uniform.
Incinge cuptorul la 180C. Unge o tava rotunda cu pereti detasabili (diametrul 22cm). Daca folosesti fructe congelate, lasa-le la dezghetat si scurge-le bine inainte sa le pui in aluat.
Amesteca faina, praful de copt, scortisoara si sarea intr-un bol. Intr-un alt recipient mixeaza laptele cu piureul de mere, uleiul, zaharul, oul si extractul de vanilie pana cand se omogenizeaza si zaharul se dizolva.
Toarna treptat ingredientele umede peste amestecul cu faina si incorporeza-le. Presara ciresele si zmeura si incorporeaza-le usor.
Toarna aluatul in tava pregatita si niveleaza-l. Presara fulgii de migdale si zaharul brun.
Coace prajitura timp de 45-55 de minute pana cand se rumeneste si trece de testul scobitorii. Lasa-o sa se raceasca inainte de servire.
Sursa reteta si foto: Eating Well
- cirese
- 1 lingurita extract vanilie
- 1 ou
- 100g zahar
- 110g piure mere
- 120ml ulei de masline
- 120ml lapte
- 1/4 lingurita sare
- 1/2 lingurita scortisoara
- 2 lingurite praf de copt
- 200g faina integrala de grau
- 220g zmeura
- 220g cirese fara samburi tocate
- 2 linguri fulgi migdale
- 2 lingurite zahar brun