Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Americana
Metoda de preparare

Incinge cuptorul al 180C (160C daca este cu ventilatie).Unge o tava rotunda cu pereti detasabili cu diametrul de 22cm si tapeteaza-o cu hartie de copt. Topeste ciocolata la bain marie si lasa-o sa se raceasca.

Bate ouale cu uleiul si zaharul. Adauga extractul de vanilie, bicarbonatul, praful de copt, faina si migdalele macinate si amesteca bine.

Rade sfecla rosie ( pe partea mica a razatorii) si stoarce-o de lichidul in exces. Apoi incorporeaza-o in aluat impreuna cu ciocolata.

Toarna amestecul in tava pregatita si coace timp de 50-60minute, pana cand trece de testul scobitorii. Daca prajitura da semne ca se rumeneste prea repede acopera-o cu o folie.

Lasa prajitura sa se raceasca pe un gratar.

Pregateste glazura din:

  • 150g ciocolata
  • 100g zahar pudra
  • 100g smantana

Topeste ciocolata la bain marie, lasa-o sa se raceasca apoi amesteca in ea zaharul si smantana. Intinde aceasta glazura peste prajitura racita si serveste.

Sursa reteta si foto: www.deliciousmagazine.co.uk