< 2h
usor
Americana
Incinge cuptorul al 180C (160C daca este cu ventilatie).Unge o tava rotunda cu pereti detasabili cu diametrul de 22cm si tapeteaza-o cu hartie de copt. Topeste ciocolata la bain marie si lasa-o sa se raceasca.
Bate ouale cu uleiul si zaharul. Adauga extractul de vanilie, bicarbonatul, praful de copt, faina si migdalele macinate si amesteca bine.
Rade sfecla rosie ( pe partea mica a razatorii) si stoarce-o de lichidul in exces. Apoi incorporeaza-o in aluat impreuna cu ciocolata.
Toarna amestecul in tava pregatita si coace timp de 50-60minute, pana cand trece de testul scobitorii. Daca prajitura da semne ca se rumeneste prea repede acopera-o cu o folie.
Lasa prajitura sa se raceasca pe un gratar.
Pregateste glazura din:
- 150g ciocolata
- 100g zahar pudra
- 100g smantana
Topeste ciocolata la bain marie, lasa-o sa se raceasca apoi amesteca in ea zaharul si smantana. Intinde aceasta glazura peste prajitura racita si serveste.
Sursa reteta si foto: www.deliciousmagazine.co.uk
- ciocolata
- 100g faina
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita extract de vanilie
- 100ml ulei de floarea soarelui
- 200g zahar muscovado
- 3 oua
- 250g ciocolata rupta in bucati
- 1/2 lingurita praf de copt
- 50g migdale macinate
- 250g sfecla rosie cruda