< 1h
usor
Internationala
Incinge cuptorul la 180C. Unge si tapeteaza cu hartie o tava rotunda de tort cu pereti detasabili (18cm).
Topeste impreuna untul si ciocolata la bain-marie, pana cand se omogenizeaza. Lasa deoparte.
Bate galbenusurile cu zaharul, cu mixerul, timp de 5 minute.
Adauga vanilia, sarea si o lingurita si jumatate din cardamonul macinat in ciocolata topita. Apoi, incorporeaza acest amestec in galbenusurile batute.
Bate albusurile spuma si incorporeaza-le in amestecul cu ciocolata. Toarna aluatul in tava pregatita si coace prajitura 20-25 minute. Lasa sa se raceasca.
Intre timp, incalzeste smantana lichida pana aproape de punctul de fierbere, adauga chipsurile de ciocolata si lasa-le sa stea asa cateva minute. Omogenizeaza si adauga ½ lingurita cardamon. Serveste prajitura cu acest ganache de ciocolata.
Sursa reteta si foto: www.thekitchenpaper.com
- ciocolata
- 90g chipsuri ciocolata
- 2 lingurite cardamon macinat fin
- 120ml smantana pentru frisca
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita vanilie
- 50g zahar
- 6 oua
- 150g unt
- 315g ciocolata neagra