< 1h 30min
usor
Britanica
O prajitura densa, usor amaruie cu un ingredient surprinzator: berea. O poti lasa simpla sau o poti decora cu o delicioasa crema dulce de branza.
Incinge cuptorul la 180C si unge o forma rotunda cu pereti detasabili, cu diametrul 23cm.
Pune berea pe foc, intr-o oala larga, si adauga untul taiat cubulete. Cand untul s-a topit, adauga cacao si zahar si ia oala de pe foc.
Bate ouale cu smantana si vanilia si toarna amestecul peste berea cu unt. Amesteca bine, apoi incorporeaza faina si bicarbonatul.
Toarna aluatul in tava pregatita si coace prajitura intre 45 de minute si 1 ora. Lasa-o sa se raceasca in tava.
Decoreaza-o cu crema de branza mixata cu zaharul pudra, apoi cu smantana pentru frisca.
Sursa reteta si foto: www.nigella.com
- bere
- 300g crema de branza
- 150g zahar pudra
- 125ml smantana pentru frisca
- 275g faina
- 2 si 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita extract vanilie
- 2 oua
- 140ml smantana
- 400g zahar
- 75g cacao
- 250g unt nesarat
- 250ml bere neagra