Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Britanica

O prajitura densa, usor amaruie cu un ingredient surprinzator: berea. O poti lasa simpla sau o poti decora cu o delicioasa crema dulce de branza.

Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 180C si unge o forma rotunda cu pereti detasabili, cu diametrul 23cm.

Pune berea pe foc, intr-o oala larga, si adauga untul taiat cubulete. Cand untul s-a topit, adauga cacao si zahar si ia oala de pe foc.

Bate ouale cu smantana si vanilia si toarna amestecul peste berea cu unt. Amesteca bine, apoi incorporeaza faina si bicarbonatul.

Toarna aluatul in tava pregatita si coace prajitura intre 45 de minute si 1 ora. Lasa-o sa se raceasca in tava.

Decoreaza-o cu crema de branza mixata cu zaharul pudra, apoi cu smantana pentru frisca.

Sursa reteta si foto: www.nigella.com