< 1h
usor
Internationala
Pregateste sosul de caramel:
Pune smantana cu 100g zahar brun, siropul de glucoza, 60g unt si un praf de sare la fier, pe foc mediu, amestecand pana cand zaharul se dizolva. Lasa focul la cel mai mic nivel si lasa sosul sa fiarba pana cand se reduce si se ingroasa, amestecand din cand in cand. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca. Il vei reincalzi inainte sa il folosesti.
Pentru prajitura:
Incinge cuptorul la 180C, unge si tapeteaza cu faina o tava de copt (20x20cm).
Amesteca faina cu praful de copt si ½ lingurita sare.
Bate 170g unt moale cu 130g zahar bun cu un mixer. Adauga ouale, pe rand, apoi bananele pasate, romul si vanilia. Incorporeaza ingredientele uscate in 4 transe si amesteca bine.
Intinde aluatul in tava pregatita si coace timp de 35-40 minute pana cand trece de testul scobitorii.
Toarna doua treimi din sosul caramel peste prajitura si mai coace timp de 5-6 minute.
Lasa prajitura sa se raceasca in tava, apoi poti sa o tai in bucati.
Serveste prajitura calda cu felii de banana si sosul ramas.
Sursa reteta si foto: www.epicurious.com
- smantana
- 2-3 banane coapte pasate
- 2 oua
- 1 si 1/2 lingurita praf de copt
- 250g faina
- 230g unt
- 120ml sirop de glucoza
- 230 zahar brun
- 300ml smantana pentru frisca
- 2 linguri rom brun
- 1 lingurita extract de vanilie