> 2h
usor
Internationala
O prajitura asemanatoare cu un cozonac pufos, aromata cu coaja si extract de portocale.
Pregateste aluatul:
Amesteca laptele cu drojdia intr-un bol si alsa-el sa stea timp de 10 minute. Adauga 60g zahar, 2 linguri de unt topit, 1 lingurita sare si oul. Framanta cu mana sau cula robotul de bucatarie. Adauga treptat si faina si continua sa framanti timp de 8 minute.
Acopera aluatul cu folie de aluminiu si lasa-l sa isi dubleze volumul timp de o ora si jumatate.
Intre timp pregateste umplutura: bate untul cu restul de zahar si coaja de portocala, timp de 2 minute. Adauga zaharul fin si aromele si continua sa bati inca 2 minute.
Intinde aluatul cu sucitorul formand un dreptunghi de 25x40cm si intinde umplutura in mod egal pe suprafata lui. Ruleaza-l( ca pe o rulada) pe lungime. si taie-l in 12 bucati egale. Pune aceste mini rulade intr-o tava de copt unsa si tapetata cu faina. Pune la rece, acoperit cu folie de plastic timp de cel putin 6 ore sau peste noapte.
Coace la 190C timp de 25 de minute, pana cand se rumeneste.
Sursa reteta si foto: Saveur
- portocale
- 1 lingura suc de portocale
- 1 lingurita extract vanilie
- 1 lingurita extract portocale
- 390g zahar fin
- coaja de la 4 portocale
- 1 ou
- 400g faina
- 1 lingurita sare
- 220g unt moale+ 2 linguri unt topit
- 60g zahar
- 8g drojdie uscata
- 300ml lapte incalzit la 115C