1h
usor
Vegetariana
Chiftelutele cu carne pot fi uitate odata ce descoperi aceasta reteta. Amestecul de boabe de porumb va deveni crocant dupa ce il tavalesti intr-o baie de ulei incins, iar salsa de avocado iti va da prospetimea de care ai nevoie pentru o masa satioasa.
Amesteca porumbul din conserva (scurs si clatit sub un jet de apa rece), faina, ouale, arpagicul si ceapa intr-un bol.
Incinge uleiul intr-o tigaie neaderenta, la foc mediu. Ia cu o lingura amestec cu porumb, pune in tigaie si preseaza usor, astfel incat sa formezi o chifteluta. Continua pana cand faci 8 chiftelute pe care le prajesti cate 4 minute pe fiecare parte. Scoate-le pe un servetel de hartie care sa absoarba uleiul in exces. Lasa-le sa se raceasca.
Ingrediente salsa de avocado:
- 1 avocado, taiat cubulete
- 1 lingura de suc de lamaie
- ½ ardei capia tocat marunt
- ½ ceapa rosie tocata marunt
- 1 lingura coriandru proaspat tocat
- 1 lingura sos de ardei iute
Amesteca avocado, zeama de lamaie, ardeiul, ceapa, coriandrul si sosul de ardei intr-un vas cu capac etans. Pune-le la frigider timp de 30 de minute. Serveste porumbul pane cu toping de salsa de avocado.
- porumb
- 2 linguri ulei masline
- 2 fire ceapa verde, tocata marunt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 oua
- 100 g faina
- 420 g porumb din conserva