< 2h
usor
Internationala
O placinta care aduce aminte de traditionala "sheperd's pie", dar e facuta cu carne de pui. Nu are aspectul unei placinte adevarate, dar etse gustoasa si satioasa.
Pregateste carnea de pui:
Caleste bucatile de carne cu ceapa si usturoiul, in uleiul incins, la foc mediu, timp de 10 minute, pana cand se rumenesc.
Condimenteaza cu sare si piper si adauga sosul de paste, vinul, caperele si oregano. Redu focul spre mic si lasa-le sa se gateasca impreuna timp de 40 de minute, pana cand sosul se ingroasa. Adauga si ciupercile feliate si mai lasa-le pe foc mic inca 5 minute.
Transfera amestecul cu carne intr-un bol.
Incinge cuptorul la 220C.
Pregateste piureul de cartofi:
Fierbe cartofii in apa cu sare pana cand se inmoaie. Paseaza-i cu untul, adaugand putina sare si piper.
Amesteca mazarea si patrunjelul cu sosul cu carne. Pune totul intr-un vas de sticla termorezistent. Intinde deasupra un strat de piure de cartofi si presara parmezan ras.
Baga totul la cuptor timp de 30 de minute.
Sursa reteta si foto: Taste.com.au
- pui
- 200g ciuperci feliate
- 1 lingura oregano
- 2 linguri capere tocate
- 500ml vin alb
- 1.4 litri sos de rosii (pentru paste)
- 6 catei usturoi tocati marunt
- 3 cepe rosii feliate subtire
- 1.7kg pulpe de pui dezosate taiate in bucati
- 60ml ulei de masline
- 2 linguri parmezan ras
- 1 lingura patrunjel tocat
- 230g mazare congelata
- 100ml smantana
- 20g unt
- 1.4kg cartofi rosii curatati si taiati