Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Vegetariana

Vei deveni fanul inrait al conodpidei dupa ce gusti aceasta placinta. De fapt, o pseudo-placinta pentru care nu va trebui sa framanti aluat. Baza placintei este o crusta aurie si crocanta de cartofi, iar umplutura cu branza Cheddar si conopida te va trimite cu gandul la bucataria britanica.

Metoda de preparare

Pregateste in primul rand patul de cartofi pe care vei intinde placinta de conopida.

Ai nevoie de:

  • 360g cartofi albi rasi
  • 1 ou
  • 50g ceapa rasa
  • Sare
  • Ulei de masline

Pune cartofii rasi intr-o strecuratoare si sareaza-i. Lasa-i sa elimine apa timp de 10 minute.

Stoarce-i bine si amesteca-i intr-un castron cu un ou batut spuma si ceapa rasa. Intinde acest amestec intr-o tava de placinta unsa cu ulei in prealabil. Ridica acest amestec si pe peretii tavii cu ajutorul degetelor, astfel incat atunci cand se va coace va fi ca o baza de tarta pentru umplutura de conopida.

Coace cartofii in cuptorul preincalzit la 200C/ treapta 5 gaz timp de 35-40 de minute pana cand devine aurie. Dupa 20 de minute unge suprafata cartofilor cu ulei pentru ca aceasta baza sa fie crocanta.

Cat timp se coace baza de cartofi poti sa pepari si umplutura din conopida.

Ingrediente:

  • 1 conopida medie
  • 2 oua
  • 60 ml lapte
  • 3 linguri unt
  • 150g ceapa
  • 1-2 catei usturoi
  • 300gr branza Cheddar rasa
  • ½ lingurita de boia de ardei iute
  • ½ lingurita cimbru uscat
  • ½ lingurita busuioc uscat
  • 2 lingurite patrunje proaspat tocat
  • Sare

Mixeaza intr-un bol ouale cu laptele, boiaua de ardei, sare si piper dupa gust. Lasa amestecul deoparte sa se raceasca.

Intr-o tigaie caleste timp de 5 minute, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat cu putina sare. Adauga cimbru, busuioc, patrunjel si conopida curatat si taiata in buchete mici. Acopera cu un capac si lasa legumele sa se inabuse timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.

Cand crusta de cartofi este gata presara un strat din jumatate din catntitatea de branza Cheddar rasa, apoi un strat de conopida calita, iar deasupra inca un strat de branza Cheddar. Toarna peste ele amesctecul de lapte si oua si presara un praf de boia de ardei iute.

Coace la cuptorul preincalzit la 180C/ treapta 4 gaz timp de 35-40 minute pana cand branza se topeste si devine aurie.

Placinta se serveste calda cu garnitura de porumb dulce sau salata verde.