Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Vegetariana

Un desert care merita tot efortul si timpul petrecut in bucatarie pentru prepararea lui. Este delicios si spectaculos prin prezentare.

Metoda de preparare

Pregateste aluatul amestecand 3 linguri de zahar cu sare si faina intr-un bol larg. Framanta cu degetele untul si margarina pana cand amestecul seamana cu niste boabe de orez. Pune pe rand cele 5 linguri de apa rece si amesteca totul cu ajutorul unei furculite. Nu forma din aluat o bila, asa cum esti obisnuit pentru tarte.

Formeaza un disc cu diametrul de 10-12 cm din doua treimi din aluat. Inveleste-l in folie alimentara, astfel incat sa poti sa il rulezi cu sucitorul intr-un disc cu diametrul de 28-30 cm. Restul de aluat ruleaza-l, tot in folie alimentara, intr-un disc cu diametrul de 22cm. Pune ambele aluaturi la frigider timp de cel putin 10 minute, pana cand folia alimentara se poate desprinde usor de pe ele.

Incinge cuptorul la 220C. Aseaza foaia de aluat mai mare intr-o tava de tarta/placinta cu diamentru de 22-24cm, astfel incat marginile discului de aluat sa atarne peste margini. Taie aluatul in exces si preseaza usor aluatul pe baza tavii.

Amesteca rubarba cu 200g zahar, amidonul, coaja de portocala si nucsoara si pune totul in strat egal in tava. Taie cel de-al doilea disc de aluat in 12 fasii groase de un deget, pe care sa le asezi sub forma unui grilaj peste umplutura. Apasa-le pe margini, astfel incat sa se lipeasca de baza de aluat. Unge-le cu lapte si presara deasupra 1 lingura de zahar.

Coace placinta la 220C timp de 15 minute, apoi redu temperatura la 190C si mai tine-o in cuptor inca 30 de minute. Acopera-o cu o folie de aluminiu daca pana la scurgerea timpului incepe sa se rumeneasca prea tare. Lasa placinta sa se raceasca inainte sa o tai.

Sursa reteta si foto: My Recipes