Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Americana

Cheddarul este un ingredient care merge de minune cu merele. Incorporeaza-l in aluat pentru o placinta speciala.

Metoda de preparare

Pregateste aluatul amestecand intr-un robot de bucatarie 250g faina cu sarea si 1 lingurita zahar. Adauga untul si cheddarul si mixeaza pana amestecul are aspect granulos.

Pune 2 linguri apa rece si mixeaza din nou pana cand aluatul incepe sa le lege. Daca mai e nevoie, mai adauga apa rece, cate o lingura, pe rand. 

Imparte  aluatul in doua si pune-l la frigider, invelit in folie alimentara, timp de o ora. 

Incinge cuptorul la 220C. Intinde fiecare disc de aluat intr-o foaie subtire suficient de mare incat sa poata fi asezata intr-o tava rotunda cu diametrul de 23cm.

Cat timp aluatul a fost la rece trebuie sa fi pregatit merele. Curata-le si feliaza-le. Amesteca-le cu sucul de lamaie, 4 linguri de faina, scortisoara, 150g zahar si un praf de sare. Pune amestecul pe baza tavii, peste prima foaie de aluat de placinta si acopera cu cealalt disc de aluat. Prinde marginile una de alta si taie aluatul in exces. Cresteaza-l frumos pe margine sau ciupeste-l cu degetele pentru a forma un model.

Inteapa aluatul in centru de catva ori si pune tava la cuptor, pe un gratar in partea de jos a cuptorului. Dupa 20 de minute redu intensitatea caldurii la 180C si mai lasa placinta timp de 45-60 de minute, pana cand se rumeneste. Daca ti se pare ca se rumeneste prea repede, acopera-o cu folie de aluminiu.

Lasa placinta sa se raceasca 4 ore inainte sa o tai.

Sursa reteta si foto: Martha Stewart