> 2h
mediu
Americana
O reteta in care aroma merelor dulci se intrepatrunde cu cea de merisoare. O placinta pe care toata lumea o va adora.
Pune de la inceput stafidele la inmuiat in brandy.
Pregateste un aluat de placinta dupa reteta de aici.
Incinge cuptorul la 180C. Alege merisoarele si opreste-le doar pe cele ferme si frumoase. Spala-le si scurge-le.
Amesteca intr-un bol240g zahar cu 6 linguri faina, coaja de portocala, scortisoara, nucsoara si un praf de sare. Pune in acest amesstec stafidele scurse, merisoarele si feliile de mere. Amesteca sa le acoperi.
Intide aluatul de placinta intr-o tava cu pereti detasabili. Stropeste-i baza cu brandy-ul ramas de la stafide si pune amestecul de mmere, merisoare, stafide si zahar.
Intr-un alt bol amesteca 100g faina cu zaharul brun si adauga cubuletele de unt. Framanta cu degetele pana obtii un amestec cu aspect granulos. Presara-l peste mere.
Aseaza tava cu placinta intr-o tava mai mare si pune-o la copt in partea de jos a cuptorului, timp de 55-60 de minute. SScoate-o si lasa-o la racit cel putin 2 ore si jumatate inainte sa o tai.
Sursa reteta si foto: My Recipes
- mere
- 100g unt taiat cubulete
- 130g zahar brun
- 3/4 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara
- 800-900g mere (Granny Smith) curatate si feliate
- aluat de placinta
- 1 lingurita coaja de portocala
- 100g +6 linguri faina
- 240g zahar
- 200g merisoare proaspete sau congelate
- 40g stafide
- 60ml brandy