< 1h 30min
usor
Americana
Din cele mai gustoase fructe ale inceputului de vara poti pregati o tarta din care sa se infrupte toata familia la desert.
Amesteca 200g de faina cu sarea si untul rece pana cand untul se faramiteaza si se formeaza grauncioare cat orezul de mari. Adauga apa rece si amestca pana cand aluatul de placinta se omogenizeaza si poti forma o minge din el. Acopera-l cu o folie de plastic, aplatizeaza-l si tine-l la frigider timp de 20 de minute.
Intre timp amesteca ciresele (fara samburi) cu zaharul, 25g de faina si scortisoara. Pune-le intr-o tava de tarta cu diamentrul de 22cm, dupa ce ai uns-o cu putin unt inainte.
Scoate aluatul din frigider, ruleaza-l intr-o foaie cu cativa centimetri mai mare decat diametrul tavii si taie o fasie din el, astfel incat sa iti ajunga sa o pui pe marginea tavii. Unge-o cu putin lapte si pune deasupra foaia rotunda de aluat. Laptele va face ca marginile aluatului sa se lipeasca mai bine intre ele.
Fa cu un cutit cateva gauri in aluat, astfel incat placinta sa nu se umfle si sa plesneasca. Unge-o la suprafata cu lapte si presara zahar din belsug.
Coace placinta la 220C timp de 25 de minute, apoi redu temperatura la 180C si mai las-o la cuptor timp de 25 de minute.
- cirese
- 25g faina
- 130g zahar
- 600g cirese
- 5-7 linguri apa rece
- 1 lingurita sare
- 150g unt
- 200g faina cernuta
- 1/2 lingurita scortisoara