< 2h
usor
Italiana
Cerne faina si sarea pe blat si formeaza o gaura in mijlocul lor.
Amesteca in apa calduta drojdia, zaharul si uleiul de masline si lasa-le sa stea timp de cateva minute.
Toarna-le in mijlocul fainii si cu ajutorul unei furculite incepe sa incorporezi lichidul in faina. Cand aluatul incepe sa se formeze poti sa framanti cu mainile.
Framanta pana cand obtii un aluat elastic si neted. Aseaza-l intr-un bol tapetat cu faina si acopera-l cu un prosop. Pune-l intr-un loc caldut si lasa-l sa dospeasca timp de o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
Scoate aluatul pe blatul tapetata cu faina si apasa-l de cateva ori ca sa scoti aerul.
Imparte aluatul in mai multe parti in functie de cate pizza vrei sa faci. Ingredientele de mai sus sunt pentru o pizza medie.
Ruleaza aluatul in discuri si mai astepata 15-20 minute inainte sa pui toppingurile.
Intinde sosul de rosii pe toata suprafata pizzei. Aseaza feliile de dovlecel si busuiocul, apoi feliile de salam si mozzarella rupta in bucatele.
Stopeste cu putin ulei de masline, condimenteaza cu sare si piper si coace pizza la 250C pana cand se rumeneste, iar mozzarella se topeste.
Sursa reteta si foto: www.jamieoliver.com
- rosii
- piper
- sare
- 10 felii salam picant
- 50g mozzarella
- 8 frunze busuioc
- 6 felii dovlecel
- 4 linguri sos de rosii
- 650ml apa claduta
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita zahar
- 14g drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 1kg faina alba pentru paine