< 1h 30min
usor
Italiana
O pizza care combina aromele celor mai bune legume la inceput de toamna.
Pregateste o portie de aluat de pizza dupa reteta de aici. Iti va ajunge pentru o pizza cu diametrul 28-30cm.
Dupa ce s-a dospit, intinde-l intr-un blat cu grosimea de 0.5cm si aseaza-l pe o hartie de copt unsa, intr-o tava rotunda.
Intinde un strat subtire de sos de rosii, condimenteaza cu sare si piper. Pune o parte din mozzarella, rosiile cherry taiate si porumbul.
Baga pizza in cuptorul incins la 200C, timp de 15 minute. Scoate-o si adauga bucatele de branza de capra. Mai lasa la cuptor timp de 5-10 minute, pana cand branza se inmoaie.
Scoate-o, presara frunze de busuioc rupte si lasa-o sa se racoreasca timp de 5 minute inainte sa o tai.
Reteta adaptata si foto: The Kitchn
- rosii
- sare
- busuioc
- piper
- 1 mana rosii cherry taiate in jumatati
- 110g branza de capra
- boabele de la 2 stiuleti cruzi de porumb
- 50g mozzarella rasa
- 2-3 linguri sos de rosii
- 1 portie aluat de pizza